نور الشمس عضو مؤسس
عدد المساهمات : 3120 تاريخ التسجيل : 01/05/2010 نقاط : 7104
| موضوع: فطائر الشبك الأربعاء مايو 19, 2010 4:13 pm | |
| من المطبخ الروسىللعجينة2 معلقة صغيرة خميرة3 معالق مائدة ماء دافىرشة سكر3 3/4 كوب دقيق2 معلقة مائدة سكر1 معلقة صغيرة ملح1/4 ظرف بيكينج باودر50 جرام زبدة مقطعة مكعبات صغيرة2 1/4 معلقة مائدة حليب بارد2 بيضة3 معالق كريمة حامضة(او كريمة عليها عصرة ليمون)او زبادى2 معلقة صغيرة عصير ليمونالحشوة1/2 كيلو سبانخ مجمدة مصفاة من الماءبصلة كبيرة مقطعة4 اصابع سوسيس _او 8 اصابع سجق بلدىملح و فلفل و سماق و عصير ليمونة كبيرةزيت للتسويةللدهان بيضة مخفوقة مع معلقة ماء و زبدة التطبيقيخلط الماء الدافىء مع الخميرة و السكر لمدة 10 دقائق حتى تتفاعلتخلط مكونات العجينة كلها و تطوى و تفرد جيدا و تترك لتخمر فى طبق غوبط مدهونة و مغطاة لمدة ساعة على الأقل او لغاية ماتتضاعف حجما الحشوة يقلى البصل و السبانخ و السوسيس او السجق مع اضافة الملح و الفلفلو السماق لغاية مايدبل المزيجثم تترك لتبرد قبل فردها على العجينةو يضاف عصير الليمون قبل ان تفرد على العجينةاقسمى العجينة قسمينو افردى جزء و اعملى له حوافافردى عليه الحشوةشكلى الجزء التانى من العجينة على شكل عصيان كما فى الصورة و اعملى بيهم شكل الشبكة فوق الحشوةو اتنى فوقهم الحوافادهنى الفطيرة بالبيض و سيبيها تخمر 30 دقيقة فى مكان دافى و دخليها الفرن المسخن مسبقامن 30 الى 40 دقيقةملحوظة: ممكن اضافة اللحم المفروم كتغيير عن السجق و السوسيسممكن اضافة الجبنة الريكوتا بدلا من اللحوم ممكن اضافة دجاج صدور ومتبل بالبهارات ومفروم زى اللحمة المعصجة انشالله تعجبكو [/size]
| |
|
الكينج مشرف منتدى الحب والرومانسية
رقم الموبايل : 01093019419 عدد المساهمات : 2359 تاريخ التسجيل : 29/03/2010 العمر : 36 نقاط : 7292 الموقع : https://love1.alafdal.net
| موضوع: رد: فطائر الشبك الإثنين مايو 31, 2010 7:30 am | |
| شكرآ يا نور الشمس تسلم الايادى | |
|
نور الشمس عضو مؤسس
عدد المساهمات : 3120 تاريخ التسجيل : 01/05/2010 نقاط : 7104
| موضوع: رد: فطائر الشبك الإثنين مايو 31, 2010 9:40 am | |
| | |
|