admin المدير العام
عدد المساهمات : 3462 تاريخ التسجيل : 28/03/2010 العمر : 38 نقاط : 8723 الموقع : http://slimmingworld2.blogspot.com/
| موضوع: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الإثنين مارس 29, 2010 9:02 pm | |
| دلوقتي احنا دخلنا المطبخ وهنبدأ نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزيها هي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كده فيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس بتعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم اعمليه
المقادير:
• 3 أكواب دقيق • 2 ملعقة خميرة بيرة • 2/1ملعقة صغيرة ملح • كوب ماء دافئ • 3معالق كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت، واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق. 2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية. 3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة. 4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد...
العجينة على طريقة ملاينو
المقادير:
• 2 كوب دقيق • 2 بيضة • 2 معلقة زبدة • كوب لبن • ذرة ملح وفلفل • 2 معلقة خميرة بيرة • 2/1معلقة سكر
الطريقة:
1- اخلطي الخميرة مع السكر.
2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان تخمر. بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع البيتزا. . وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..
صلصة البيتزا
المقادير:
• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة • 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة • 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون • 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون • 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل
الطريقة:
1. سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...
بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.
ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا
بيتزا بالخضروات
المقادير:
• عجينة بيتزا • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم" • 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات • 1 كوب عيش الغراب شرائح • 2 فص ثوم مفروم • 1 ملعقة صغيرة زعتر • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة • زيتون أسود مقطع دوائر • أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"
الطريقة:
1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي تاكلي صوابعك وراها
بيتزا بالجمبري
المقادير:
• عجينة بيتزا • نص كيلو جمبري متوسط مقشر. • 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم • 1فص ثوم مفروم ناعم • 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة • 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة • 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة • 1 بصلة مقطعة شراح • 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة • ملح وفلفل • نص حزمة كرفس.
الطريقة:
1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل. 2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي. 3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث. 5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها. وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق
بيتزا بالفراخ
المقادير:
• عجينة بيتزا • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم • 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري" • 2/1كيلو صدور دجاج • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون • 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر • ملح وفلفل • بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة
الطريقة:
1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل. 2- سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ مع التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز. 3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا، وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 4- رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي عليها عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن الموتزاريلا والجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها. | |
|
الكينج مشرف منتدى الحب والرومانسية
رقم الموبايل : 01093019419 عدد المساهمات : 2359 تاريخ التسجيل : 29/03/2010 العمر : 36 نقاط : 7292 الموقع : https://love1.alafdal.net
| موضوع: الكينج الثلاثاء مارس 30, 2010 8:01 pm | |
| | |
|
**عـــاشــــق الــــروح** عضو جديد
عدد المساهمات : 34 تاريخ التسجيل : 31/03/2010 العمر : 38 نقاط : 43
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الأربعاء مارس 31, 2010 3:27 pm | |
| شـــكــــرا عـــلـــى المــجـــهـــود الرائــــــــع | |
|
admin المدير العام
عدد المساهمات : 3462 تاريخ التسجيل : 28/03/2010 العمر : 38 نقاط : 8723 الموقع : http://slimmingworld2.blogspot.com/
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الأربعاء مارس 31, 2010 3:39 pm | |
| تسلم ايدك يا عاشق الروح انت والكينج | |
|
سوسو عضو نشيط
عدد المساهمات : 56 تاريخ التسجيل : 31/03/2010 العمر : 38 نقاط : 65 الموقع : اسكندريه
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الخميس أبريل 01, 2010 7:06 am | |
| تسلم ايدك فى انتظار الجديد | |
|
admin المدير العام
عدد المساهمات : 3462 تاريخ التسجيل : 28/03/2010 العمر : 38 نقاط : 8723 الموقع : http://slimmingworld2.blogspot.com/
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الجمعة أبريل 02, 2010 8:47 pm | |
| شكرا على الرد يا سوسو | |
|
ملك الاحساس1 عضو متميز
عدد المساهمات : 463 تاريخ التسجيل : 31/03/2010 العمر : 36 نقاط : 1122 الموقع : مصر
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه السبت أبريل 03, 2010 3:04 pm | |
| | |
|
admin المدير العام
عدد المساهمات : 3462 تاريخ التسجيل : 28/03/2010 العمر : 38 نقاط : 8723 الموقع : http://slimmingworld2.blogspot.com/
| موضوع: رد: جميع اصناف البيتزا على طريقه المحلات العالميه الإثنين مايو 17, 2010 10:55 pm | |
| شكرا على مرورك يا ملك الاحساس
| |
|